• 0 Items - 0.00 
    • Košarica je prazna.

Sjetite se kada ste na putovanju i želite uspomenu koju ćete ponijeti sa sobom doma. Želite nešto što će nositi uspomenu na doživljaj koji ste proživjeli.

Osim nezaobilaznih magneta za frižider, često se uspomene s putovanja najbolje „čuvaju“ u uporabnim predmetima koji su jedinstveni za lokaciju koju smo posjetili. Tako ćemo se rado sjećati komada odjeće koju smo kupili tokom city breaka i još uvijek nosimo ili keramičke posude koju smo nabavili od malog obrtnika tokom ljetnog odmora. Najbolji suveniri zapravo nisu oni koji stoje na polici i u ruci ih imamo samo kad brišemo prašinu s njih. Najbolji su oni koji su autentični za lokaciju koju smo posjetili, a ujedno su nam korisni te nastavljaju igrati aktivnu ulogu u našem životu.

ART+ je slijedeći ovu ideju kreirao limitiranu ediciju bilježnica za predivan dućan u Zadru – LIMUN STUDIO, koji dijeli našu strast prema lokalno izrađenim suvenirima sa svrhom. Zajedno s vlasnicom Limuna, dogovorila sam 5 ključnih motiva po kojima je Zadar poznat – Sv. Donat, Gradska straža, Kopnena vrata i skakaonica na plaži Kolovare – te naravno limun. Ilustracije su nastale u tehnici akvarela. Aplicirali smo ih na bilježnice s točkastim uzorkom. Kao i za sve ART+ bilježnice izabrala sam Munken papir koji ima FSC certifikat. Na poleđini bilježnica stavili smo impresum koji korisniku govori da u ruci ne drži običnu velikoserijsku bilježnicu, već nešto što je napravljeno lokalno te izrađeno od strane umjetnika i obrtnika.

Voljela bi da se što više prodavonica i suvenirnica u Hrvatskoj odluči prodavati umjetničke i obrtničke proizvode. Da, naravno da je njihova nabavna cijena viša nego kada naručujete robu na kontejnere iz Kine, ali je i njihova dodana vrijednost nemjerljivo viša. Naši gosti, kao i mi kada putujemo, lako prepoznaju razliku između kvalitete i šunda. Uostalom, zar itko želi imati nekvalitetnu uspomenu na vrhunski doživljaj?

Potražite kreativce u svojoj okolini i počnite stvarati proizvode za pamćenje!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)