• 0 Items - 0.00  (0.00 kn)
    • Košarica je prazna.

Kupovanje poklona često može postati noćna mora. Meni je često najteže kupiti poklon upravo najbližim osobama. Većina nas već ima gotovo sve što nam treba. Pa kako onda odabrati savršen poklon? I kako izbjeći loš poklon?

Kako izbjeći loš poklon?

Idemo krenuti od kraja. Što je loš poklon?

  • Neželjeni poklon

Osobno smatram da je najgori poklon onaj za koji si jasno rekla/ao da ga ne želiš. Tijekom godine bliski nam ljudi uglavnom govore o stvarima koje im ne trebaju, koje mrze i ne žele. Ponekad je važnije znati što osoba ne želi, nego što želi!

  • Opet isti poklon

Ako kupujete puno poklona, lako je pogriješiti. Ali najbližima je zaista važno da nam se ne dogodi da poklanjamo iste stvari, jer to pokazuje nepoštovanje. Meni se dogodilo da sam dvije godine za redom od iste osobe dobila ono što zaista ne želim i što sam jasno, nekoliko puta naglasila. To je zaista dupli faul. Nemojte napraviti istu grešku i pokloniti dva puta istu (neželjenu) stvar.

  • „Znaš ti koliko to košta“ poklon

BIG NO NO! Ako poklanjate, nije zapravo važno koliko ste taj poklon platili nego koju poruku želite poslati osobi kojoj poklanjate. Prema tome, nemojte ni spominjati cijenu!

savršen poklon za najdražu osobu

A što je savršen poklon?!

  1. Poklon koji prenosi neku (osobnu) poruku

Kada birate poklon, razmislite što s poklonom želite poručiti. Ako krenemo tako, često ćemo shvatiti da su mali, osobni pokloni daleko upečatljiviji. Probajte čak i sami izraditi poklon, ili naručite personalizirani, handmade poklon!

2. Poklon koji rješava neki problem

Ako dobro poznajete osobu kojoj poklanjate, razmislite da li poklonom možete riješiti neki njegov/njezin problem. Možda je to neki gadget, neka edukativna knjiga, tečaj… Na taj način poklanjate nešto što će osoba dugo koristiti i svaki puta će se sjetiti da je to došlo od vas.

3. Poklonite vrijeme

Ponekad je jedino što naši najdraži žele od nas, više zajedničkog vremena. Nematerijalni pokloni, poput putovanja, izleta ili piknika možda nisu prvo što nam padne na pamet, ali su efektni. Razmislite da poklonite svoje vrijeme i tako stvorite nove trajne uspomene.

I na kraju ću vam predložiti poklon koji zadovoljava nekoliko kriterija dobrog poklona – Art+ journal – ima osobnu poruku i personaliziran je, rješava problem, a unutra uvijek možete upisati i vrijeme za druženje!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)