• 0 Items - 0.00  (0.00 kn)
    • Košarica je prazna.

Koliko puta ste poželjeli da dan ima više od 24 sata? Svi smo ograničeni vremenom i vlastitim mogućnostima. Često čujem – ma nemam vremena još i zapisivati u rokovnik! Zašto je to pogrešno? Dok god nemamo “crno-na-bijelo” popis svih obaveza nećemo moći kvalitetno sagledati svoj raspored, i stalno ćemo biti u stresu jer dolaze nove obaveze na koje smo zaboravili.

O organizaciji vremena pisat ću kroz nekoliko blogova sljedećih mjeseci. Prvo ću podijeliti sa vama dva kratka videa u kojima objašnjavam kako ja koristim ART+ journal modularni rokovnik. Funkcionalnosti ART+ rokovnika su nastale i iz osobnog, ali i iz vaših iskustava.

KAKO ISPLANIRATI BUDUĆE OBAVEZE

U prvom video zapisu pogledajte kako vam korištenje planera godišnjih obaveza može pomoći da svoje najvažnije obaveze cijelo vrijeme imate na oku. Bilježnica s godišnjim pregledom sastavni je dio ART+ modularnog rokovnika i sadržava: kalendare za 2023 i 2024, calendar log i future log te tablice za praćenje financija i navika. Kako ih ja koristim da sebi olakšam život pogledajte u videu.

STEP-BY-STEP

Kada prvi puta otvorite svoj ART+ rokovnik (i nakon što se prestanete diviti kako je lijep i maziti baršunaste korice), prva stvar koju vam preporučam je da na kalendaru označite državne praznike (neradne dane). Nakon toga možete označiti i druge dane koji su vama važni, a fiksirani su datumski.

S lijeve strane kalendara nalazi se stranica na kojoj po tromjesečjima možete voditi neke glavne obaveze i ciljeve. Ja je koristim kako bi na jednom mjestu imali pregled važnih datuma (putevi, izvještaji, konferencije) i tako osiguravam da mi se termini ne preklapaju.

Nakon kalendara slijedi Future log. Nema adekvatnog prijevoda, ali te 4 stranice služe da tetaljnije isplanirate svoje buduće obaveze, a i dalje imate dobar pregled. Savjetujem da tu detaljnije zapišete datume rođendana, obljetnica, važnih poslovnih datuma, godišnje odmora. Future log trebate revidirati kada god imate neke promjene. Ja sve pišem olovkom kako bi lako moga izmijeniti.

PRAĆENJE FINANCIJA I NAVIKA

Nakon kalendara i future loga, dolaze na red financije. Ja tablicu Financial loga koristim za privatne financije, prvenstveno režije i hranu, ali možete voditi i poslovne financije (npr. izdane i naplaćene račune).

I zadnji set tablica odnosi se na praćenje navika. Mišljenja su podijeljena (pa i moje), oko habit trackera. Ja imam faze kad ga intenzivno koristim za praćenje vježbanja i raspoloženja, a ponekad mi se ne da. Znam da kad ga redovno koristim, iz njega dobijem korisne uvide. Svakako preporučam da probate, ako do sada niste.

Preporučam da planer s godišnjim pregledom nikad ne vaditi iz svog ART+ journala, jer će vam on uvijek biti pri ruci kad zatrebate. Što ga češće koristite, upisujete nove obaveze i revidirate stare, to će vam biti korisniji. Ponekada je korisno upisati i vrijeme za odmor, jer onda sami sebi damo obavezu koju moramo ispuniti.

U sljedećem blogu, pisat ću kako uspješno organizirati vrijeme na mjesečnoj i tjednoj razini, pomoću ART+ journal rokovnika. Vaše potrebe i ideje rado podijelite samnom na ART+journal Facebook stranici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)